HTML

Objektíven az MLM-ről

Fő cél: objektív információk átadása az MLM-ről mint szakmáról. Emellett segítséget kívánok adni mindazoknak, akik MLM vállalkozásokhoz kívánnak kapcsolódni, hogy megfelelő ismeret birtokában tudjanak jó döntést hozni, megvédve őket attól, hogy MLM-nek álcázott pilótajáték áldozatai legyenek. A blog keretein belül - a kulturált vitát előnyben részesítve - szívesem veszem a pro és kontra véleményeket. :-)

MLM hátrány

2012.01.01. 18:20 P.Picur

Természetesen nincs olyan termék, munkahely, tevékenység, olyan kapcsolat, ami csak előnyöket biztosít, és hátrányai nincsenek. Így ez a vállalkozási forma is hordozza magával a természetéből adódó hátrányokat, az üzletvitel sajátosságaiból eredő gondokat, negatívumokat. Mint ahogy az sem elfogadható, hogy a környezet csak a negatívumairól ír és beszél, az sem lenne korrekt ha nem beszélnénk őszintén a közreműködők által érzékelt hátrányokról és csak a pozitívumokról szólnánk, amit sajnálatosan sokszor lehet tapasztalni. Ennek következménye a sok megtévesztett, ígéretekkel becsapott, csalódott személy. Igaz hogy senki sem szeret jövendő együttműködésük gyengéiről, hátrányairól szólni, de a módszer eredendő tisztasága és becsületessége ezt megkívánja.

Kitapintható hátránya az MLM módszernek, hogy az első időkben a befektetett munkának nincs, vagy alig van érzékelhető eredménye. Sokszor hetek hónapok kudarcai, keservei érzékelhetők anyagi és erkölcsi siker nélkül. Ez egyedül a befektetett munka intenzitásával és hatékonyságával rövidíthető. A kezdeti időszakban szükséges időráfordítás munka mellett, legtöbbször az amúgy is kevés szabadidő terhére történik. A kezdeti időszak igényli a rendszeres tanulást, az arra fordítandó idő és költségek előteremtését, nagyon okos és tudatos tervezését, az üzletépítés módszerének minél gyorsabb elsajátítását és alkalmazását. Az idegen, szokatlan értékesítési technika alapjainak megtanulását, a személyes ajánlás és az ahhoz kötődő hitelesség és bizalom megnyerésének csínját-bínját. Fájdalmasan nehéz elviselni a visszautasításokat, a személyes kudarcnak vélt „nemeket”, a mások által ígértek be nem tartását, a barátokhoz, rokonokhoz, közeli ismerősökhöz fűzött remények szertefoszlását, a tisztességes és őszinte ajánlat merev, azonnali elutasítását, a környezet sokszor rosszindulatú aggódásait, és megjegyzéseit, a tisztességes és szívós munkával elért sikerek méltatlan minősítését, a valós sikertelenségek és a kudarcok feldolgozásában a magányt. A külső motiváló tényezők hiánya sok közreműködőnél kimondottan hátrányos. A szükséges belső motiváció (célok, álmok stb.) hiánya okozza az elkedvetlenedést, a keseredettséget, a vállalkozás érthetetlen feladását. Komoly gondot és problémát jelent a motiváció folyamatos fenntartása, megőrzése. A módszer által kínált alkalmak ezt kívánják szolgálni, de különösen a szponzori, un. felsővonali kapcsolat és együttműködés meghatározó.

Sokan nyomasztóan élik meg, hogy az üzlet indításának első pillanatától felel a saját vállalkozásának minden lépéséért, az általa mutatott jó vagy rossz példa akarata és tudta nélkül is másolódik, így tevékenysége teljes időszakában ezt a felelősséget át kell érezni.

Szólj hozzá!

Címkék: mlm network marketing multi level marketing nm hálózati marketing mlm előny mlm hátrány multi level marketing előny multi level marketing hátrány

A bejegyzés trackback címe:

https://objektivmlm.blog.hu/api/trackback/id/tr753511719

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása